Tips

Lite titt som tätta får jag tips från Sofia Hörlen som är Regionsamordnare för UKM i skåne. Tänkte att det kanske kan vara av intresse att tipsa här, meningen är nu att det ska komma ut till ER!


Konstkollo lockar för andra året i rad!
I sommar anordnar Virserums Konsthall Konstkollo för andra året i rad. Konstkollo 2009 kommer att bjuda på måleri och teckning, skulptur, graffiti och textilkonst, serieteckning och fotografi.

Dessutom får ni prova på att skapa en egen utställning i slutet av veckan. Konstnärer som medverkar är bland andra Susanna Arwin, målare från Växjö, Åsa-Maria Bengtsson, skulptör och filmare från Malmö och Bertil Hertzberg, fotograf från Kalmar. Sista dagen blir det vernissage där föräldrar, vänner och allmänheten får chans att ta del av era skapelser.

Konstkollot går av stapeln 21-28 juni och sista anmälningsdagen är 30 april. Killar och tjejer mellan 13 och 16 år är välkomna att söka.

Anmälningsblankett finns på www.virserumskonsthall.com och för frågor vänder man sig till Elin Kusmin på elin@virserumskonsthall.com eller 0495-31537.

 

 

Vill du spela eller ställa ut på Fringefestivalen i Eskilstuna?
För första gången kommer en Fringefestival att arrangeras i Skandinavien. Den 27-30 augusti arrangeras Nordic Fringe festival i Eskilstuna. Arrangörerna ser till att det finns scener, biljettsystem, marknadsföring, funktionärer etc. Sedan bokar artister/grupper/konstnärer in sig på scenerna.

För mer info läs bifogat dokument och besök: INFO_1_artister.pdf, www.fringe.se Sprid gärna denna information till de som kan vara intresserade.

Mvh Emma Rydell, region Västmanland

 

 

Riksutställningar söker reportrar
Riksutställningar jobbar med en nationell sajt för ungdomar om utställningsmediet. Till sajten söker vi unga reportrar från 14 år runt om i Sverige som tycker om att gå på utställningar.

Vad vi behöver är unga reportrar som går på museum, gallerier, konsthallar och ser på utställningar i allmänhet. Tar kort med mobilen och skriver en kort text, spelar in till en ljudfil eller kanske filmar sitt inslag. Även frågar andra unga vad de tycker om utställningen, dvs. korta intervjuer. Se mer information i denna länk. Mvh /Tintin Strandman - Riksutställningar

http://www.riksutstallningar.se/Templates/SimpleList____28048.aspx  Peace & Love åt UKM folket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

URL/Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0