Gästbloggning!

2009-02-25 @ 17:20:04


Klicka & kika gärna på länken nedan, jag har fått chansen
att gästblogga på UKM Sveriges blogg! :)

http://www.ukm.se/default.aspx?pageId=332


Yupp, allt för nu. Skriver kanske en rad eller två imorgon
om vårt möte ikväll. (Hängde ni med där?)Peace & Love åt UKM folket!

UKM på sportlov

2009-02-19 @ 21:15:59
Efter våra peppkvälls bravader i söndags så har UKM Crew tagit lite sportlov, eller egentligen inte för alla har saker att pyssla med. Hur som helst så har vi möte på lördag och ska då diskutera hur vi skall framhäva vårt drömtema på festivalen, kanske kommer vi även att gå en runda och dela ut lite flyers! :)

Nu är det bara 1 vecka kvar av anmälningstiden! Så alla ni som inte ännu anmält er, Jalla, Jalla!

Här kommer förövrigt Ä N T L I G E N en bild på test tröjan, det är alltså inte exakt så här den färdiga kommer att se ut. Det skall till några mindre ändringar bara. Bland dessa så ska texten vara större på framsidan och i ett annat typsnitt.

Nu ska jag sätta mig ner och skriva ihop förra veckans protokoll, jag har varit sjukt lat på den fronten denna veckan, annars brukar jag vara duktig och ha skickat ut ett protokoll max 1-2 dagar efter mötet. Jag antar att jag rycktes med i hela sportlov grejjen!

Annars så tror jag att det var allt för nu, förresten så är det snor kallt ute! Speciellt när man ska springa runt och dela ut flyers! Nu är det verkligen varma kläder och mössa som gäller, äkta oboy väder är det!


Peace & Love åt UKM folket!

UKM´s peppkväll på Love & Light

2009-02-16 @ 11:22:06
Vilken fulträff! Kvällen var absolut lyckad, vi hade lagom många som upprtädde på scenen, vi fick in några deltagar anmälningar och även några volontär anmälningar. Vi hade en ENORM publik och allt flöt på. Vår kära Rijal var konferencier och skötte det hela fin fint! En helt underbar polare till mig som gått media med filminriktiing filmade det hela, så inom en snar framtid kommer vi att publicera en liten video från kvällen! :D

Allt som allt så är i alla fall jag super nöjd och jag skulle
tippa på att hela arrangörsgruppen också är det!


Peace & Love åt UKM folket!

Notis på HD

2009-02-07 @ 10:37:51
Tja! Igår publicerades notisen på Helsingborgs Dagblad. Men det ska som vanligt vara något som de har vänt på meningarna och formulerat efter vad de vill - "det viktiga är att man har ett speciellt uttryck eller något annat som fångar publiken, säger han". Det var inte vad jag sa? Det viktiga är att man har kul! UKM är ingen tävlingsjakt. Alla får plats på UKM och alla får chansen att stå på scenen vad man än vill göra. Men aja, vi fick åtminstone en ganska stor plats i tidningen i alla fall.

I torsdags hade vi ett snabbmöte med UKM Crew och planerade inför eventkvällen den 15 februari. Det gick snabbt snabbt när vi hade en dagordning som vi kunde hugga av bit för bit =P Jobbet som delades ut till alla är lite varierande. Som att kontakta deltagarna som ska uppträda den dagen, köpa fika, planera för att besöka andra UKM-festivaler, besöka Sundspärlan (där festivalen äger rum), kollar upp pris för tröjtryck, göra flyers, kontakta konferencier och kockar, fixa sponsorer, sätta upp affischer på skolor och mycket mer. Men UKM Crew sköter det helt perfekt! :D

Ett och annat möte dyker väl snart upp igen. Men nu är det helg och lite vila ska jag ha. Däremot jobbar jag med jämna mellanrum med ukm arbetet :) Ha en trevlig helg allihopa!
Affisch uppsättning

2009-02-04 @ 16:40:42
Ännu en dag där ukm jobbet fortsätter :) Idag var det affisch uppsättning på skolor här och var i Helsingborg. Det tog 3 timmar och vi lyckades sätta upp på ganska många ställen. Vi åkte även till internposten där affischer skickas ut till de kommunala skolorna i Helsingborg. När jobbet var klart blev det snabbmat på Max som gällde. Inga problem för mig att äta snabbmat. Jag blir aldrig tjock ändå =P Så är det. Jag är smal och spinkig och fett ger mig bra energi. Haha, det är en fördel som Johan säger att man har det i genen ;)

Efter ca 2 timmar senare ringde en kille från Helsingborgs Dagblad. Ja en kille, inte en journalist. Det är vad jag fick veta. Men men, han gjorde helt enkelt en intervju via telefonen. Jag försökte ge så mycket information jag kunde. Om den lilla notisen inte publiceras i morgon, så kommer den säkert någon gång under de närmaste dagarna.

I morgon är det dags för möte med ukm gänget kl.18.00! Sedan får vi se vad som händer och tas upp :)

Punkt slut ;)

Möte i Malmö

2009-02-03 @ 21:51:38
God kväll gott folk. För min del började morgonen med frukost och sedan tog jag bussen till skolan. Normalt annars cyklar jag. Men buss blev det idag pga. att jag skulle på möte i Malmö senare under dagen. På busshållplatsen tog jag tag i dagens City Helsingborg och väntade tills jag hade hoppat på bussen innan jag läste tidningen. Snabbt letade jag upp artikeln om UKM och såg en bild på mig och Robin. Det första jag såg var en stel och blek bild på mig! Haha seriöst, jag blev inte bra på bilden. Om jag ska försöka tvinga fram ett fint leende på bilder så blir det sällan bra. Däremot blir leendet bättre om någon får mig att skratta. Men men, bilden blev som den blev och jag sörjer inte för det. Det var trots allt en kortfattad artikel. Däremot blev Robin bra på bilden :) Men som det jämt händer med intervjuer, så glömmer journalisten ibland det ena eller det andra. Denna gången glömde de vår hemsida trots att jag nämnde det! Det är ju jätte viktigt för ungdomarna att veta var de ska anmäla sig. Suck... typiskt journalister. En gång skrev en journalist från Xtra Helsingborg mitt namn totalt helt fel. Jag kommer inte ihåg vad det var men i stil med kanske Andreas. Eller något värre. Hur kopplar de mitt namn Robert med Andreas?! Helt tokigt. Därför nämnde jag denna gången att mitt namn är "Robert Le, L och e, inte två e". Folk kan missuppfatta efternamnet ibland.

Hur som helst så var det 2009 års första nätverksträff för UKM Skåne i Malmö. Jag och Robin tog tåget från Helsingborg tillsammans och mötte sedan Aisa i Malmö. Därefter började mötet kl.14.00 fram till kl.17.00 med pauser i jämna mellanrum. Ärligt talat så var det tråkigt och oförståeligt under vissa diskussioner. Jag menar, jag är 17 år och fyller 18 i sommar, och de flesta var vuxna över 25 år. Förutom jag, Robin och Aisa förstås. Och vuxna pratar vuxenspråk, alltså använder ord som jag ibland inte förstår. Visst, de är ju vuxna. Men ja... för många oförståeliga ord gör att jag ibland inte förstår riktigt. Vilket sedan leder till att jag tappar mig några gånger i diskussioner. Men det gör nog inget. Jag har ändå inte så många åsikter att dela med mig. Jag är ung och kan inte lika mycket som de vuxna kan. Med det menar jag inte att jag är dum och inte kan något. Men ibland kan jag inte göra något mer än att hålla med. För de vuxna snackar ibland vettigt och har helt enkelt rätt. Jag får hålla mig till den nivå jag förstår och utvecklas i den takt jag gör :)

I morgon åker jag, Robin och Johan runt i Helsingborg och sätter upp affischer på gymnasieskolor. Till högstadieskolor skickar vi via internposten. Jag har nu lagt upp en ikon under katergorierna på menyn, en funktion där man kan prenumerera på vår blogg och sedan få mail när vår blogg uppdateras. På så sätt kan just du hålla koll på det senaste som händer inom föreningen Backstage Helsingborg med jobbet bakom UKM 2009! Jag har själv prenumererat på ukm bloggen för att hålla koll på när andra Backstage medlemmar uppdaterar den ;) Så börja prenumerera på vår blogg nu!

Hej svejs!Allt som kan få plats i en godispåse ^^

2009-02-02 @ 21:36:10

Dags för mig att rycka in med bloggandet! Idag var jag och Robin alltså på möte med dunkersfolket. Lite prat och planering inför vår eventkväll den 15 februari då va ;) Jag var själv fantasilös under mötet och pratade inte mycket alls. Men dunkersfolket verkade vara på hugget. De satt och sprutade med idéer... haha. Under många möten är jag aktiv, men på en del möten kan jag vara seg. Vi har alla våra bra och dåliga dagar :)

Direkt efter mötet drog vi till City Helsingborg för att fixa en artikel om att man kan anmäla sig till årets lokala UKM festival i Helsingborg. Vi gick faktiskt till fots från Dunkers... haha jag brukar annars ta bussen. Men det gick bra med att gå också! Tsss som om Robert här skulle svimma efter en promenad ;)

Knack knack på fönstret och chefsredaktören Jonas Kanje såg oss och öppnade dörren. Vi presenterade oss och han välkomnade oss in. Det dröjde bara någon minut innan Jonas valde ut reportern Omar Daham för att göra en kort intervju med oss. Sedan fyllde Robin och jag på med lite av det ena och det andra. Lite choklad, lite sega råttor, lite cola godis och lite av allt som kan få plats i en godispåse ;D Haha, men nej, det blev ganska kortfattat. Kort därefter gick vi ut i det kalla vädret för att Omar skulle ta bilder på oss. Brrr... jag hade för mig att det kalla vädret höll på att bli lite varmare? Jag antar att vinterns temperaturer skiftar från dag till dag? Aja, det får vi tåla ett tag till i alla fall. När vi hittade en plats för att fotografera, så blev det några bilder som togs. Några och några, de tar alltid mer än 10 bilder för att de ska kunna välja ut den bästa bilden =P Men det var klart efter någon minut. Vi förväntar oss nu att artikeln kommer antingen publiceras i morgon eller under de närmaste dagarna :) Jag har även kontaktat Helsingborgs Dagblad igår. Ska ta kontakt med de igen snart.

I morgon åker jag och Robin till Malmö på 2009 års första nätverksträff för UKM Skåne. Mötet beräknas vara mellan kl.14.00 - 17.15.


Tills nästa uppdatering, sköt om er!


RSS 2.0